Nieuwsbrief - Januari 2018

vrijdag 12 januari 2018

Nu de feesten achter de rug zijn en iedereen weer in zijn normale ritme zit willen ook wij jou het beste wensen voor 2018.

Zoals dat hoort bij de start van het nieuwe jaar delen wij ook graag onze goede voornemens. Met ons 4-koppig team willen we heel graag de ontwikkelingen in een hogere versnelling brengen zodat je als gebruiker meer automatische databronnen kan koppelen en meer feedback krijgt wanneer je maandelijks je meterstand invult.

Voor we meer in detail vooruit kijken, nog even een oproep om je meterstanden in te geven indien je het deze maand nog niet deed. Een meting bij de start van het jaar is namelijk erg belangrijk om je jaarlijks energieverbruik nauwkeurig te bepalen! Door een technisch probleem kreeg trouwens niet iedereen een herinneringsmail op 1 januari, waarvoor onze excuses.


Nu dan, wat staat er nog op onze planning dit jaar?

CO2-rapporten

Binnenkort kan je, naast je energieverbruik, voor het eerst ook de bijbehorende CO2-uitstoot bekijken! Daarnaast zal het ook mogelijk zijn de resultaten van een bepaalde periode te vergelijken met die van een vrij te kiezen periode. Zo krijg je een beter zicht op je langetermijndoelstellingen.

We gaan met deze nieuwe functies van start in de groepsrapporten, enkele weken later volgen ook de individuele dossiers.

Meer metertypes

De waaier aan beschikbare meters zal dit jaar verder uitgebreid worden, met oa. afval- en bijkomende transportmeters. Op deze manier kan je jouw impact nog nauwer opvolgen.

Meer integraties

We hebben al een mooi aanbod aan integraties, waarmee je de gegevens van jouw datalogger automatisch in EnergieID kan inlezen, en we willen er nog meer toevoegen! Mogelijke kandidaten zijn June, SolarEdge, Enphase, of het Nederlandse P4-portal. Heb je zelf een toestel dat je graag geïntegreerd zou zien? Laat het ons dan zeker weten!

In 2018 staan ook de eerste integraties met facturatie van leveranciers op het programma.

Mobiele applicatie

Dit jaar zetten we de stap naar een echte mobiele app voor Android én iOS. Zo zal je EnergieID nog gemakkelijker kunnen gebruiken, en openen we de deur om je automatische meldingen te sturen wanneer dat nodig zou zijn.

Digitale tellers en slimmere analyses

In 2019 zullen in Vlaanderen de eerste officiële digitale meters uitgerold worden. EnergieID bereidt zich alvast voor om die toestroom aan gegevens voor jou nuttig te verwerken tot begrijpbare inzichten. Daarvoor werken we aan betere opslag en slimme opensource analyses waar iedereen aan kan meewerken.

GDPR

We willen voor jou alle data rond energie, water, transport én afval op één plaats veilig opbergen. Jij en jij alleen moet kiezen wat er mee moet gebeuren. Daarom willen we de nieuwe Europese regelgeving rond gegevensbescherming, ook gekend als de GDPR, transparant met jullie invoeren.

Internationale uitbreiding

Na een succesvolle release in Portugal een paar maanden geleden is het volgende land binnenkort aan de beurt! De naam verklappen we nog niet, maar we geven je een tip: het is het land waar de batterij werd uitgevonden.


Mooie voornemens, toch? Dat vinden wij ook 😉, maar als je denkt dat er toch nog een voornemen ontbreekt, dan mag je ons altijd contacteren.

Het EnergieID-team
Vincent, Diedrik, Jan en Max