Nieuwsbrief - Najaar 2017

vrijdag 1 december 2017

Het is even stil geweest, maar hier zijn we met een update. Zo hebben we een nieuwe homepage, een nieuwe collega, hielden we een geslaagd event, gaven we de aftrap van het project Circular South, gingen we van start met ID Energia in Portugal en starten we binnenkort met CO₂-rapporten. En er zijn natuurlijk enkele nieuwe mogelijkheden.

We zaten dus niet stil. Lees er alles over hieronder...

 

EnergieID bouwt mee aan levend labo in Antwerpen

Op 9 november gaven we samen met de Stad Antwerpen, VITO/Energyville, Imec, Digipolis, de Kringwinkel, Pantopicon en Ecopower de aftrap van het nieuwe project Circular South. Samen zullen we de wijk Nieuw Zuid in Antwerpen in de loop van de komende drie jaar omtoveren tot een waar levend laboratorium rond circulair leven en wonen. Lees meer…

 

ID Energia é lançado em Portugal!

Dankzij het Horizon 2020 project Rescoop+ werd EnergieID in Portugal opgestart, in samenwerking met de Portugese burgercoöperatie Coopérnico. We kozen samen voor de naam ID Energia (www.idenergia.pt). Wie weet welk landen nog volgen binnenkort... 🙂

 

Nieuwe collega en nieuwe coöperanten

Onze nieuwe collega is dé Max. De juiste (jonge)man op de juiste plaats. Hij begon op 9 oktober en heeft meteen zijn stempel op onze nieuwe homepage gedrukt. Ook de familie coöperanten breidt uit. Organisaties die ons platform gebruiken voor hun diensten kunnen coöperant worden. Zo maken we samen een prachtig platform in plaats van ieder op zich, en beschermen we samen uw data en privacy.

 

EnergieID in Dialoog

Op 16 mei hielden we ons eerste event voor coöperanten en klanten. 13 sprekers en 80 toeschouwers gaven hun visie over oa. open data, smart grids en de energietransitie. Dankzij alle aanwezigen kregen wij een beter beeld op waar we naar toe moeten als platform. Het was wat ons betreft een groot succes! Je kan er hier meer over lezen en ook de presentaties downloaden.

 

Heb jij een slimme woning?

Samen met Bond Beter Leefmilieu en Efika Engineering werken we, gesteund door de provincie Vlaams-Brabant, aan meer inzicht in 'De Slimme Woning' van de toekomst. In een eerste stap zoeken we vooral veel data van voorbeeldgebouwen, en dit over heel Vlaanderen. Vind je van jezelf dat je een goed voorbeeld bent van slim bouwen of wonen, word dan nu lid van de groep Ecobouwers. In een 2de stap zoomen we in op enkele Vlaams-Brabantse voorbeelden.

 

Wat is nieuw?

 • Automatische validatie van meterstanden.

  Een tikfout is snel gemaakt, en kan je rapporten helemaal in de war sturen. Gelukkig controleert EnergieID automatisch de kwaliteit van je gegevens, en laat je iets weten als er een fout ontdekt wordt. Ook groepsbeheerders kunnen handmatig foute meterstanden aanduiden. Nog een reden om lid te worden van onze groepen!
 • Integratie met 2-Wire

  2-Wire is een Belgische fabrikant van modulaire energiemonitors. Je kan de gegevens real-time in je eigen huis bekijken en apparaten aansturen, en je kan de gegevens ook doorsturen naar je EnergieID-dossier en daar je prestaties opvolgen. Naar de integratie...
 • Kies met welk dossier je bij een groep aansluit

  Meer controle over de gegevens die je deelt: vanaf nu betekent een groepslidmaatschap dus niet meer dat je automatisch al je dossiers deelt met een groepsbeheerder.
 • Meer functies voor groepsbeheerders, waaronder het schrappen van leden, en het toevoegen van referenties om zo meer overzicht te krijgen.

 • Homepage in een nieuw kleedje!

  Een frisse look, om alle nieuwigheden beter in de verf te kunnen zetten.